Landscape

Green as counterbalance for massivity

The sky-scraping silo's and massive existing buildings, together with the new volumes, sign the Canal site strongly. To create a breathing living and working habitat, the signature of all constructions is softened by a well-considered natural lanscape. Michel Desvigne uses overwhelming greenery and instinctive connections between all volumes to allow that a unique atmosphere joins again all vast elements and to allow rich oxygen to take possession of the distances in between them.

Protect privacy

Meadows and small woods surround the constructions, which gives the habitants the privacy in their green surrounded nests.The high beech trees and hornbeams, with a wild subvegetation consisting of a variety of ferns, moss and small woodflowers, welcome into the site the nextdoor nature of the valley of Schijn.

Stretch with orchards

Numerous paths in soil-brown concrete, natural as corridors made by wildlife creatures, form the connections through the orchards and meeting spots on the site and lead until the canal.

Secret garden

connected to the Vervoordt foundation's museum, a secret garding is hanging above the quay of the canal and offers a superb view at the woods at the border. The pond surrounding the artistic installation of Anish Kapoor, promotes this mystical spot and makes it the beating heart of the site.

A simple fencing protects the site, while some trees broke out and are rooted in the cobble-stones of the pedestrian path along the Stokerijstraat.

Secret garden
Connected to the Vervoordt foundations' museum, a secret garden is hanging above the quay of the canal and offers a superb view at the woods at the other border. The pond surrounding the artistic installation of Anisch kapoor, promotes this mystical spot and makes it the beating heart of the site.
A simple transparent fencing protects the site, while some trees broke out and are rooted in the cobble-stones of the pedestrian path along the Stokerijstraat.