Michel Desvigne

Michel Desvigne Paysagiste staat in voor het landschap van de site. In het interview legt hij uit hoe de industriële site Kanaal omgevormd zal worden tot een groene omgeving, hoe de natuur voor een balans tussen de verschillende architecturen zal zorgen en deze versterken en tegelijkertijd verbinden.

Sfeer van verbondenheid

De Kanaalsite is sterk getekend door zijn kolossale silo's en massieve gebouwen. Om een rustgevende woon- en werksfeer te scheppen wordt het industriële karakter verzacht. Het doordachte landschapsplan van Michel Desvigne integreert kantoren, ateliers, woon- en expositieruimtes en creëert een unieke atmosfeer van verbondenheid. Hij slaagt daarin door de aanleg van binnenpleinen en groenaanplantingen .

Met zijn ontwerp laat Desvigne de site ook naadloos aansluiten met zijn omgeving, door een visuele ontsluiting van het Albertkanaal en een uitgekiend zicht van op de Stokerijstraat.

Voor meer informatie over het kantoor kan u terecht op www.micheldesvigne.com
Lees hier meer over de landschapsarchitectuur op de site Kanaal.