Concept

Eenheid en diversiteit

Eenheid en diversiteit zijn de kernwoorden van het project Kanaal. De eigenheid van het historische erfgoed is prioritair en wordt door de reconversie beschermd en verder geaccentueerd.

Dynamiek

Binnen die eenheid wordt een duidelijke diversiteit gecreĆ«erd die de site dynamiek en levenskwaliteit verleent.  Door de inplanting van de gebouwen ontstaan verschillende kernen en "dorpspleintjes" met telkens een eigen sfeer. Het geheel resulteert in een echte "buitenstad" om te wonen - geheel met ondersteunende functies - en te werken in een duurzame en ontspannende omgeving.

Woonbeleving voor jong en oud

De Kanaalsite wordt een rijke mengelmoes van oud en jong, bezadigd en avontuurlijk, mobiel en minder mobiel. De diverse atmosferen van de verschillende kernen en dorpspleintjes garanderen dat eenieder zich op de site thuis kan voelen. De flexibele invulling van de ruimte en de gevarieerde materiaalkeuze van de architecturale ingrepen - als contrast met de eenheid van structuur van de bestaande gebouwen - bevorderen de creatie van uiteenlopende woonomgevingen.

Eigenheid

Dat wordt nog versterkt door de volledige vrijheid van inrichting van de bewoners van de site. Alle gebouwen zijn geconcipieerd van binnenuit en worden casco verkocht. Dat garandeert dat elke eigenaar zijn levenskwaliteit kan versterken en zijn eigenheid in de eenheid kan bewaren.