Leven

Woon- en werkcomfort verhogen

Om het comfort van zowel bewoners, gebruikers als omwonenden van de Kanaalsite te verhogen, zal de site diverse ondersteunende functies huisvesten.

Wonen en werken buiten de stad

Het gaat in eerste instantie om "zachte" functies die we dagelijks nodig hebben zoals voeding (bakker, kruidenier, traiteur, bistro, restaurant en gezondheid (dokter, apotheek, wellness).

Bijkomend worden diensten voorzien die de nadelen van het wonen buiten de stad opvangen: een conciërgeservice, een droogkuis en een kinderopvang. De huidige kapel , gelegen net achter de Pakhuizen, blijft in functie en wordt gerenoveerd.

Axel & May Vervoordt Foundation

De idee om een Foundation op te richten op de Kanaalsite ontstond tijdens de Biënnale voor Hedendaagse Kunst in Venetië 2007. De Foundation organiseert tentoonstellingen met internationale allure. De huidige werkplaatsen van worden verbouwd voor de permanente collectie van de Foundation en voor wisselende tentoonstellingen.

Garage

Onder de Cubes wordt een ondergrondse parkeergarage met 300 plaatsen voorzien voor mensen die op de site wonen en werken. Deze is rechtstreeks bereikbaar zijn vanuit een groot deel van de gebouwen: ofwel met de lift ofwel via een ondergrondse doorsteek. Bezoekers van de site kunnen parkeren in de Stokerijstraat en de site binnenkomen via de centrale voetgangersingang tussen Escher en het Waterhuis.