Axel & May Vervoordt Foundation

Sinds november 2008, hebben Axel en May Vervoordt een privé stichting gevestigd die zijn zetel in België heeft. De Axel & May Vervoordt Foundation is de beheerder van een belangrijke kunstverzameling die bestaat uit tal van antiquiteiten evenals enkele belangrijke hedendaagse werken en oefent wereldwijdfuncties uit als curator alsook onderwijsactiviteiten.

vervoordt170i3.jpg

At the Edge of the World

Reeds in het jaar 2000 heeft Axel Vervoordt besloten om de oude mouterij een nieuw hart te geven met de installatie van het kunstwerk van Anish Kapoor.  De idee van de Stichting werd geïnitieerd tijdens de opstelling van de tentoonstelling Artempo. Het is het hoogtepunt van veertig jaar filosofisch denken, van een prachtig leven en van het delen van mijn hartstocht voor zuiverheid en harmonie met verzamelaars wereldwijd" zegt Axel Vervoordt, Voorzitter van de Axel & May Vervoordt Foundation.

Anish Kapoor

Engagement

De Axel & May Vervoordt Foundation engageert zich in het zoeken naar het universele in kunst door het ontdekken van de eigentijdse kwaliteit van het verleden en het zoeken naar hedendaagse objecten met een tijdloze kwaliteit.

"Als een plek van vrede, harmonie en tijdeloosheid, zal het mijn favoriete gezegde "Etre heureux en rendant heureux"' belichamen gezien het haar volledige verzameling en filosofie met het publiek deelt".