Silo's

Uitzonderlijke woonbeleving

De Silo's van Stéphane Beel bieden de uitzonderlijke ervaring om te leven in ronde ruimtes. De woonkwaliteit wordt er gecreëerd door de combinatie met de nieuwe vierkante volumes. Het wonen op grote hoogte met fenomenale vergezichten op de omgeving geeft de woonbeleving een extra dimensie.

arrow-icon grondplannen van de appartementen in de Silo's

Grijze Silo's

Van de twee centrale grijze Silo's neemt Beel over een hoogte van 45 meter een deel weg. Hij vervangt ze door een nieuw transparant, vierkant volume. De zes andere grijze silo's blijven volledig behouden en krijgen kleine openingen die een structurele logica volgen en die specifieke panorama's omkaderen. Deze openheid maakt de vierkante ruimtes, centraal gelegen in de woning, geschikt als leefruimte en keuken met ruime inpandige terassen.

Het nieuwe volume vervangt de witte Silo's.

De bestaande witte silo's worden in hun geheel vervangen door een nieuw volume, bovenop de imposante zuilenzaal Karnak dat deel zal uitmaken van het museum op de site. Het nieuwe deel wordt een volume dat helder contrasteert met de bestaande grijze silo's, afhankelijk van de verdieping zijn er een of meerdere terassen.

Bekijk hier een 3D visualisatie van een gerealiseerd project in de witte silo's.